Talent Q


Jan Machtelinckx

    Onze online instrumenten zijn beschikbaar in meer dan 30 talen, veelzijdig en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de kandidaat.     
Jan Machtelinckx
Talent Category Lead
Contact

De assessments van Talent Q vormen een rendabele en betrouwbare manier om een groot aantal kandidaten te beoordelen.

Talent Q voorspelt
Uit een onderzoek bij een internationale telecomorganisatie blijkt dat de medewerkers die volgens Talent Q Dimensions de beste 50% presteerders behoorden, gemiddeld 170.000 dollar meer aan omzet genereerden dan degenen die als lage presteerders uit de test kwamen.

Talent Q bespaart
Een bank die 3 miljoen pond uitgaf aan een grootschalige werving van hoogopgeleid management, ontdekte dat onvoldoende stevige en valide screening in een eerder stadium, naderhand resulteerde in een hoger aantal gesprekken met lijnmanagers en assessmentcentra.

Door de procedure anders in te richten en de capaciteitstesten van Elements erin op te nemen, gevolgd door de persoonlijkheidstest Dimensions, werden de voorspellingen in de screeningfases veel nauwkeuriger. Als gevolg daarvan kregen de lijnmanagers minder, maar wel veel betere kandidaten te zien, met als resultaat:

  • Een vermindering van de totale kosten van assessmentprocedures (inclusief arbeid) voor 28.000 sollicitanten van 2,9 naar 1,8 miljoen pond
  • Een significant lagere tijdsinvestering van HR en lijnmanagement
  • Meer investeringen gestoken in het aantrekken van de beste kandidaten

 

Case study
Lees hier hoe Talent Q Dimensions Saline Water Conversion Corporation (SWCC) heeft geholpen 10.000 medewerkers te beoordelen, ter voorbereiding op hun privatisering.